Gigi Becali amendat pentru discriminare: “bărbatul care înşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă”

August 4, 2011; update: 14 Apr 13:40;  

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a solicitat Primăria sectorului 1 Bucureşti sa execute silit pe Gigi Becali, care a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru afirmaţii denigratoare şi discriminatorii la adresa femeilor.

Finantatorul Stelei a declarat ca “bărbatul care înşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă”, afirmatie pentru care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării la amendat cu 2000 de lei.

Afirmatiile facute de catre Becalii in cadrul unei emisiuni televizate la postul Antena 2 au fost sancionate de catre consiliu cu cinci votui “pentru” şi unul împotrivă stabilind amendarea contravenţională a lui Gigi Becali cu 2.000 de lei.

“Amenda se va achita la Primăria sectorului 1 Bucureşti, conform Ordonanţei 2/2001 privind regimul contravenţiilor. Contravenientul este obligat să trimită dovada plăţii către CNCD”, se arată în hotărârea Consiliului. Hotararea mai precizează că în termen de 15 zile de la data emiterii, în cazul în care nu e contestată în instanţa de contencios administrativ, aceasta “constituie de drept titlu executoriu”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public Antena 2 pentru emisiunea “Agentul VIP” din 27 aprilie, în care George Becali, a folosit un limbaj denigrator şi discriminator la adresa femeilor.

“Nu sunt adeptul înşelăciunii, să înşel. Sunt adeptul să fii om fidel, dar totuşi şi ţineţi minte lucrurile astea: bărbatul care înşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă”, a spus George Becali în emisiune. Momentul a fost moderat de catre realizatorul emisiunii, Cristian Brancu, care a intervenit: “Domnul Becali, staţi un pic. Femeile poate ne judecă în momentul în care spunem lucrul ăsta, nu credeţi?”